SeManresa

SeManresa
Per els amants de la Muntanya les Urgències i les Emergències

Llenguatge del Blog, Blog Language:

Llenguatge del Blog, Blog Language:

Català i Castellà, Catalan and Spanish.



traductor

English cv French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

diumenge, 2 de març del 2025

SeManresa




















Un dels problemes que tenim en el món de les emergències, és la formació. Avui tot i que tenim gent sobradament preparada, hem de dir que encara ens queda molt per aprendre. Sense ànims d’ofendre a ningú, la formació continuada és l’assignatura pendent dins del sector. Tenim molts protocols d’actuació, però sembla que la majoria estiguin enfocats per preservar les possibles i no poc importants denúncies esdevingudes com a conseqüència de la mateixa feina.

Els nous mètodes d’actuació, les noves tècniques, nous criteris, novetats en definitiva, són un motiu més que suficient com per què la gent, el personal sanitari es formi de manera continuada.

No estem parlant només del RCP (1/5, 2/15, o 2/30), que també és important, sinó d’aquelles maniobres o praxis poc habituals i que per dessús cauen en l’oblit per dir-ho d’alguna manera. La ciència i els llibres sovint no plasmen situacions i/o procediments que per la feina són habituals.

Aquest “bloc”, pretén d’alguna manera, mitjançant els coneixements i la saviduria de la gent, la divulgació i la “formació” subtil que és necessita per poder arrodonir millor molts procediments que moltes vegades deixen un sabor agredolç, no per una mala praxis sinó per el buit que queda quant pensem que potser podríem haver fet alguna cosa més, ser una mica més acurats si i cap.

També intentar fer arribar a la gent que l’hi interessi, aquelles novetats que sigui realment importants. També s’informarà de cursos, sessions, publicacions, simulacres, esdeveniments vinculats amb el món de les emergència, que es cregui que són interessants de cara a la gent que vulgui aprendre una mica més.